… werkt uit ervaring

Sandor Godefrooi

EigenWijze is bijna een synoniem voor wie ik ben. Dus de koppeling met Saskia is dan waarschijnlijk ook gewoon een logisch gevolg. Verder is het voor mij een mooie nieuwe start vanuit mijn kracht na 3 zeer moeilijke jaren.
Eind juli 2020 ben ik benaderd door mijn trajectbegeleider bij Optima Forma of een samenwerking met Saskia niet iets voor mij is. Zo zijn we op 6 augustus 2020 in met elkaar in gesprek gegaan in de tuin van Optima Forma in Emmeloord. Het was vanaf het begin goed en voelde of we elkaar al jaren kenden. Het was dan ook al snel duidelijk dat er een klik was en dat we er wel over eens waren dat ik me bij team EWS zou gaan aansluiten.

Hoe ik via Optima Forma bij Saskia terecht ben gekomen.

In augustus 2017 is mijn leven op de kop komen te staan. Ik had alles goed voor elkaar. In juni 2017 was ik net begonnen met een nieuwe uitdaging bij het Thomashuis in Ruinerwold. Ik was teruggegaan naar Meppel na ruim 20 jaar in het westen van ons land gewoond en gewerkt te hebben. Altijd gewerkt in de 1 op 1 begeleiding binnen de sociale psychiatrie. Mensen met dubbeldiagnose van verslaving en psychoses.
Maar toen…..
17 augustus 2017 is de dag die in mijn geheugen gegrift staat. Ik word wakker om naar mijn werk te gaan en kan mijn bed niet meer uitkomen. Beide benen en armen doof en vol met zenuwsteken. Daar lig je dan en je weet gelijk dat dit verkeerd is.
Vanaf dat moment de mallemolen ingegaan omdat de specialisten voor een raadsel stonden. Is het een hernia , reuma, auto-imuun ziekte enz enz enz..
Tot eind november 2017 toch maar eens de beslissing genomen werd om me op te nemen in het ziekenhuis. Ik liep op dat moment al achter een rollator. Daar werd eindelijk duidelijk dat ik een zenuwziekte had genaamd dunne vezel neuropathie. Dan krijg je deze diagnose te horen met de mededeling dat dit niet te genezen valt en alleen pijnbestrijding mogelijk is om je leven nog zo aangenaam mogelijk te maken. Niets mogelijk? Alleen pijnbestrijding? Dat gaan we nog wel zien (EigenWijze )!
Daar is mijn strijd begonnen tegen instanties, specialisten die geen geloof hadden… Dit heeft weer tot een ziekenhuis opname in mei 2018 geleid want ik had mezelf helemaal over de klif gewerkt.
Dit was achteraf de ommekeer richting herstel. Vanuit het ziekenhuis aangemeld bij revalidatiecentrum de Vogellanden in Zwolle. Hier ook eerst weer de deuren open moeten trappen omdat ze dachten dat herstel nauwelijks mogelijk zou zijn. Ik kon toen nog geen 30 sec op mijn benen staan, 10 meter zwemmen enz..
Maar via de introductiecursus omgaan met chronische pijn heb ik hen kunnen overtuigen dat er wel degelijk mogelijkheden waren.
Hier het traject ingegaan en week na week de specialisten binnen de Vogellanden versteld laten staan.
Na 8 weken was ik op het punt dat ik een half uur baantjes kon zwemmen. Gewoon kon lopen en 30 sec kon hardlopen op de loopband. Waar bij begin geen mogelijkheden werden gezien, werd er nu gezegd dat er wel een re-integratie traject gestart kon worden. Zo kwam ik via het UWV bij Optima Forma terecht. Het traject werd gestart samen met fysiotherapie en EMDR in Meppel.
Na een half jaar leek er weer een onderbreking te komen omdat ik werd afgekeurd en het UWV rustig zei dat dan het traject bij Optima Forma ook geen zin meer had omdat er toch geen re-integratie mogelijkheden meer waren. Hier waren zowel mijn trajectbegeleider van Optima Forma als ik het absoluut niet mee eens. Dus flink tegen de bureaucratie van het UWV aangeschopt met het unieke resultaat dat mijn traject verlengd werd.

En hier sta ik nu in augustus 2020. Aan het einde van mijn traject bij Optima Forma. Zover hersteld dat ik nu 2x per week 8 km hardloop, 2x per week fitness en mijn medicatie aan het afbouwen ben, zodat ik over 4 weken medicatievrij ben. Een wereld van verschil vergeleken met wat mij in augustus 2017 door de specialisten werd gezegd.
Deze ervaringen wil ik meenemen binnen het team EWS om te laten zien dat er heel veel mogelijk is als je de dingen op je EigenWijze vanuit je eigen kracht mag doen.

 
Mijn blog Hart vol ervaring
Nu meedenken
Nieuwsbrieven
Vorige blogs