… werkt uit ervaring

Kim Pool

Ben ik eigenwijs? Ja zeker, ik doe alles op mijn eigen wijze!
Begin 2020 werd ik door Saskia benaderd om mij aan te sluiten bij team EigenWijze Saskia.
Ik weet zeker dat ik deze kans serieus aan wil pakken en veel tijd wil doorbrengen met of naast haar. Tijdens een gesprek vertelde ik Saskia dat ik graag haar handtas word. Neem mij maar mee en stop er kennis en belangrijke inhoud in, ik ga daar verstandig mee om. En als ik even niet ingezet word dan blijf ik beschikbaar. Want een handtas zet je soms ook even in de hal of in de kast.
Naast EigenWijze ben ik namelijk ook een paardenmeisje en moeder van Manoe. Mijn paarden Vieux en Dinky leven prachtig tussen andere soortgenoten in een kudde midden op de Veluwe. Steeds meer krijgen deze paarden een taak en plek in de groep, ik leer veel van de paardentaal en het natuurlijke gedrag.

Waarom Saskia en hoe is dat zo gelopen?

Saskia en ik leerden elkaar kennen toen ik op aanraden van een vriendin contact opnam met Stichting Cliëntenperspectief. Ik kreeg in 2017 te maken met GGZ en besloot in kaart te brengen wie en wat ik nodig had in tijden van crisis.
Dit kon goed samengevat worden in een crisiskaart en Saskia werd mijn consulente. Al snel vergat ik tijdens onze contactmomenten de kaart, ik ging echt met haar in gesprek. Dit was vanaf het eerste moment anders dan de GGZ hulpverlening. Saskia sprak uit eigen ervaring, wist razendsnel wat ik nodig had en bood op een zeer persoonlijke en vertrouwelijke manier haar hulp aan.
Saskia is een duizendpoot en ik neem graag wat pootjes over. Mijn kijk op het leven is zonder kaders, vakjes, oordelen en stempels. Mensen zijn mensen en onze behoeftes om gehoord en gezien te worden ervaar ik steeds meer. We praten met elkaar in verbinding en ik vermijd praten over elkaar op afstand.
Mijn kwetsbaarheid en crisisjaren hebben mij gevormd en veel geleerd. Ik ken mijn spiegelbeeld inmiddels goed en weet wanneer er een onprettige situatie kan ontstaan. Ik leer steeds beter te luisteren naar mijn ware signalen die door mijn eigen (buik)gevoel een antwoord geven.
Dat wat niet gezegd wordt spreek ik nu meer uit. Ik kijk, luister en vraag wat een ander nodig heeft, vanuit eigen kracht en creativiteit, tot een vervolgstap v te komen.
Ik kijk er naar uit in contact te komen met iedereen waar Saskia graag mee samenwerkt; een beweging of stroming die mensen in beweging brengt. Dit mag soms stormen, waaien of botsen, want ik geloof in de verschillen die het verschil kunnen maken.
Dat Saskia haar eigen weg kiest is mijn geluk. Juist mijn onervarenheid en ervaringsdeskundigheid maken dat ik zelf een open boek ben en schrijf graag nieuwe bladzijdes in mijn persoonlijke levensboek.
“De warmte van de zon laat alles groeien en bloeien, soms zijn wolken nodig om te rusten. De donkere lucht mag er zijn en de regen is troostend, voedend en verbindend. De droogte is sturend om samen met elkaar, helpend nieuwe bronnen te vinden om zelfvoorzienend op eigen kracht te blijven zaaien”.

Liefs Kim

 
Mijn blog Hart vol ervaring
Nu meedenken
Nieuwsbrieven
Vorige blogs