… werkt uit ervaring

John Aleman

In mei 2020 ben ik met pensioen gegaan. Niet zoals ik mij ooit had bedacht en gewild, maar wel met een soort van “last van mijn schouders”.
Een goed moment om mij “officieel” aan te sluiten bij team EigenWijze Saskia.
Saskia en ik hebben elkaar in het diepste dal van ons leven ontmoet, bij de Meregaard, GGz Centraal instelling in Almere. Buiten de therapiesessies om werden we al gauw beste vrienden. We dronken wekelijks koffie bij de Hema waarin we tien minuten mochten klagen over de toestand in onze wereld, om vervolgens daarna weer positief met elkaar in gesprek te gaan.
Destijds was ik nog druk in de weer om mijn plan om jongeren met ASS een zelfstandige woonplek te bieden (huren van een woningbouwvereniging) en het recht om daarbij hun eigen begeleiding te kiezen, vorm te geven. Nu zeven jaar later, staat er in Almere Buiten een prachtig appartementen complex AanMere, waarin 39 jongeren met ASS ook daadwerkelijk wonen! Trots ben ik dan ook op de erepenning van Almere die ik voor dit initiatief mocht ontvangen.
Parallel liep het proces van het, zoals het voor mij voelde, het aftakelen van mijn brein. Concentratie- en geheugenverlies zorgde voor veel onzekerheid, en vooral het niet meer mee kunnen doen met de maatschappij. Uiteindelijk is er bij mij een litteken (in de vorm van een ei van 3 cm) van een hersenbloeding vastgesteld. Ik was vooral opgelucht; ik ben niet depressief, ik ben niet “gek” en ik word niet dement!
Nu twee jaar met ups en downs later, en eindelijk de juiste NAH ondersteuning, weet ik dat ook ik op mijn eigen wijze (weer) mee kan doen met de maatschappij. Mijn talenten zijn niet verloren gegaan, ze zijn alleen wat langzamer en vergen wat meer energie en concentratie.
Bij EigenWijze Saskia houd ik mij vooral bezig met de administratie, ict en het meelezen, meeschrijven en adviseren vanuit cliëntperspectief.

 
Mijn blog Hart vol ervaring
Nu meedenken
Nieuwsbrieven
Vorige blogs