Saskia Schurman

“Nee, ik ben niet eigenwijs… ik doe de dingen graag op mijn eigen wijze!”

De afgelopen jaren heb ik twee keer een ‘mental breakdown’ gehad. De eerste keer heb ik mij een jaar opgesloten, de tweede keer ben ik voorzichtig begonnen met schrijven over wat ik ervoer, toen nog via Hyves.
Het schrijven over wat mij was overkomen, mij bezig hield, in goede en slechte tijden, was in de eerste plaats voor mezelf een belangrijke stap in mijn herstel. De reacties op mijn blogs waren mijn eerste contact met de buitenwereld; de (h) erkenning gaf mij troost, vertrouwen en goede moed.
Helaas waren er externe processen, voornamelijk de regels en procedures van het UWV, die door de negatieve toonzetting en mijn (eigen?) beleving afbreuk deden aan mijn herstel. “Om in aanmerking te komen voor de WIA heeft u 35 % nodig, helaas komt u maar tot 34.8 %. Dus u moet ‘gewoon’ weer gaan solliciteren, en nee, u komt ook niet in aanmerking voor ondersteuning of begeleiding.”

PANIEK!

En toen… toen besloot ik het zelf te gaan doen! Misschien niet slim van de een op andere dag, maar wel verschrikkelijk bevrijdend! Een ondernemingsplan geschreven, dit gedeeld met o.a. het UWV (daar hebben ze wel een potje voor) en hun antwoord was: “Wat een ongelooflijk goed plan, maar ja, daar is de wereld nog lang niet klaar voor…”.
Nog lang niet klaar voor??? Dit is een uitdaging!

MOTIVATIE!

Zo is EigenWijze Saskia ontstaan, want als ik de dingen op mijn eigen wijze mag doen en invullen, dan kan ik heel goed meedoen met de maatschappij!Kritische vriendin

Je kent het misschien wel, dat je, alleen of met een team, zo enthousiast bezig bent met een project of met beleid, dat je de hiaten of verbeterpunten niet meer “ziet”. Schakel EigenWijze Saskia dan in als ‘kritische vriendin’.
Op vriendelijke en creatieve wijze zet Saskia jou aan het nadenken over aannames en verwachte resultaten door het ‘out of the box’ denken en het ‘buiten de lijntjes kleuren’. Maar ook over hoe het op papier bedacht is, en of dat aansluit op de praktijk. En hoe kan je daar verbinding in maken en aansluiting bij vinden?
Dit kan op veel manieren ingezet worden! Welke manier past het best bij jou en/of jouw organisatie?

Denk bijvoorbeeld aan:
-EigenWijze Saskia laten aanschuiven bij een (management) teamoverleg met de ‘kritische hamerslag’.
-Het in gesprek gaan en sparren over “wat was ook al weer de bedoeling”.
-Het organiseren van een dialoogtafel.
-Het verbinden tussen mens en bedrijf.
-DOEN!

 
Mijn blog Hart vol ervaring
Nu meedenken
Nieuwsbrieven
Vorige blogs