… werkt uit ervaring

Een ‘terror’ feestje?

Ik ben dol op feestjes! Of het nou voor een verjaardag is, een huwelijk of een feestje omdat het toevallig maandag is vandaag, ik ben voor! Gaan we picknicken, barbecueën, dansen, verkleden, lasergamen, bowlen, bingo spelen… ik ben voor!

Tenminste…. dat is mijn eerste reactie. Leuk, gaan we doen, wat kan ik doen? En dan naarmate de dagen naar het geplande feestje kruipen, wordt het feestje in mijn hoofd een monsterfeest, in de zin van absolute terror!

Doem scenario’s voeren de boventoon in mijn bovenkamer; wat moet ik aan? Wat moet ik zeggen? Waar moet ik gaan zitten? Ga ik iedereen een hand geven, en wat doe ik als iemand mijn hand te lang vasthoudt of, erger nog, weigert? Waar zit de nooduitgang, en waar ik ga ik dan zitten zodat ik bij een ramp daar het eerste ben? Hoe eet ik dat gevulde eitje netjes, en wat ga ik doen als er een stukje ei in mijn decolleté kiepert?

Oplossingen… ik moet denken in mogelijkheden en oplossingen… niet in hoe erg het kan zijn en kan voelen.

Ja…!!! Ik zeg gewoon af! Maar wat zeg ik dan? Je feestje is een broedplaats van terrorisme en ik durf niet te komen? Of zal ik gewoon zeggen “dat ik mij niet lekker voel”, “de auto kapot is” of geef ik manlief de schuld? Beter nog, ik laat hem afzeggen, hoef ik alleen maar mijn kop in het zand te steken.
Nee afzeggen is geen optie, daar krijg ik nog meer stress van.

“Weet je, sorry hoor, helemaal vergeten, ik schaam mij dood, je kent mij he, druk en vol hoofd!” En dat dan gewoon geschreven op een kaartje, lekker makkelijk. Té makkelijk dus.

En dan, na dagen storm en twijfel in mijn hoofd, is het feestje in aantocht, te laat om af te zeggen en te vaak over gepraat om te “vergeten”. Er zit niets anders op, ‘zucht’, feest!

The day after ben ik moe maar voldaan, wat was het gezellig, wat heb ik gelachen, wat heb ik een mooie mensen ontmoet! Zie je wel, een feestje is best leuk!

Saskia Schurman

One Response to Een ‘terror’ feestje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *