… werkt uit ervaring

De WachtVerzachter


Meneer X is het wachten beu. Hij voelt zich steeds machtelozer. Al een tijdje zit hij op deze bank. Hij voelt zich namelijk steeds somberder en angstiger worden en zoekt contact met de huisarts. Hij komt op een wachtlijst voor psychische hulp. Maar die hulp laat voorlopig op zich wachten. Meneer X gaat zich nog slechter voelen. Herken jij je in de situatie van meneer x en wacht jij ook op hulp voor jouw psychische klachten? Dan willen we je graag nader kennis laten maken met de WachtVerzachter.

De WachtVerzachter is er niet alleen voor mensen die op een wachtlijst staan. We willen je ook graag ondersteunen na(aast) je behandeling. Ook wanneer je je regelmatig angstig voelt, last hebt van sombere gedachten en wanneer je merkt dat dit van invloed is op je dagelijks leven ben je van harte welkom.

Wat is de WachtVerzachter?

De WachtVerzachter is een project bedacht door Saskia als tussenoplossing voor de als maar langer wordende wachttijden in de GGZ. Uit ervaringsdeskundigheid is bedacht om een project op te zetten om hen te ondersteunen die het hard nodig hebben tijdens het wachten. Samen met Liane Wolfert van Bureau LWPC is dit voor het eerst in de gemeente Dronten tot stand gekomen. De WachtVerzachter brengt ervaringsdeskundigen en deelnemers bij elkaar voor een luisterend oor, samen een wandeling maken of een steuntje in de rug.


<p>Paul Blokhuis</p>

Staatssecretaris Blokhuis: „Ik wil de WachtVerzachter in Dronten met ere noemen”

Gepubliceerd in de Drontenaar


De WachtVerzachter doet mee aan Last Man Standing 2021!

Last Man Standing is een uniek evenement waarbij we samen met honderden anderen 3 uur lang op een paal of verhoging gaat staan! Het doel is zoveel mogelijk geld ophalen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. En dat is nu, meer dan ooit, hard nodig! Steun jij ons?

Het was een daverend succes! Lees via deze link een artikel over deze actie van Flevopost.


De WachtVerzachter: iedereen heeft baat bij contact en aandacht

“Sinds het begin van dit jaar kunnen inwoners van de gemeente Dronten een beroep doen op ervaringsdeskundigen via De WachtVerzachter. Of het nu gaat om iemand die wacht op een GGZ-behandeling, iemand die behoefte heeft aan een luisterend oor of iemand die na een ggz-behandeling behoefte heeft aan uitbreiding van zijn of haar sociaal netwerk; de WachtVerzachter brengt belangstellenden en ervaringsdeskundigen bij elkaar. Doel: het welzijn van mensen te vergroten door het dagelijks leven wat aangenamer te maken, op een laagdrempelige manier. ‘Het begint uiteindelijk bij menselijk contact en aandacht.’”

Lees het hele artikel via deze link!

 
Mijn blog Hart vol ervaring
Nu meedenken
Nieuwsbrieven
Vorige blogs