… werkt uit ervaring

“De Corana” laat mij dansen!

“Back to basic”

Wat hulpverleners, therapeuten en ander goedbedoelde adviseurs nooit voor elkaar hebben gekregen, is het “De Corona” wel gelukt!

Gisteravond, samen met mijn lief, een soort van dagschema gemaakt, zodat ik de dag beter in de hand heb. Een dagindeling, met vooralsnog de basis dingen, zodat ik niet de hele dag letterlijk wegzak in mijn heerlijke, aantrekkelijke bedje! 

Het Schema

Vanochtend is het helemaal gelukt om mij aan Het Schema te houden. Nou heb ik mij overal ook wel ruim de tijd voor gegeven, zodat het geen enorme berg uitdaging is geworden.

Het heeft er wel toe geleid dat ik nu aangekleed en wel, achter mij laptop zit, en heel voorzichtig weer enthousiast wordt van alle mails en nieuwsbrieven die ik nog tot vorige week verslond. 

Af- en verleiding

Toch is ook gelijk de afleiding weer opgedoken, zodat ik ineens ingebeld had in de Huiskamer van MIND, een live stream waar je tips en trucs kan delen, of gewoon mee kan kijken en luisteren, net als in een echte huiskamer. Nou ja, echte huiskamer, je kan dus niet echt de hond aaien, iemand een knuffel geven of een even een hand op de schouder leggen. Maar “elk nadeel heb z’n voordeel”, ik ben niet zo van het fysieke contact, dus voor mij ook wel weer heel veilig!

Huiskamer van MIND

In de nieuwsbrief van MIND stond precies hoe je virtueel in de huiskamer kan plaats nemen, en hoe je kan inbellen om mee te praten. Voordat ik het wist had ik op alle linkjes geklikt en had ik ingebeld. Oef! Ik zag mij zelf in beeld, met leesbril half op mijn neus, onopgemaakt, en een makkelijk shirt aan. Dat heb je ervan als je hoofd en lijf snel handelt als “iets” je aandacht heeft! Het was ook wel weer “zo mij” dat ik eigenlijk heel fijn even gepraat heb over mijn schema (van een halve dag!), en waarom ik dat uiteindelijk gedaan heb. 

Triggers 

Belangrijkste conclusie, ook van de gastheer van de MIND Huiskamer, was dat ik dit deed omdat ik mij verloor aan de triggers van het verleden. Vijf jaar geleden koos ik bewust voor deze eenzaamheid omdat ik echt niets meer met de wereld te maken wilde hebben! Een jaar lang, en ondanks dat het eenzaam was (duh), was het ook heel fijn om alleen met mezelf te zijn. Met Moos, mijn trouwe viervoeter, in goede en slechte tijden, en inmiddels ook in Corona tijden. 

Herstel

Het heeft mij bloed, zweet en tranen gekost om weer een modus te vinden om mee weer mee te kunnen doen met de maatschappij. Die lijdensweg wil ik niet meer, dus hupsakee, ingrijpen en proberen op die basis te blijven. Dat is de uitdaging voor de komende periode!

Schema delen?

Iedereen is welkom om aan te haken, maar dan wel vanuit zijn of haar eigen mogelijkheden en flow! En natuurlijk, ook vanuit mijn mogelijkheden en flow, want wat is nou een halve dag “je aan een schema houden”? Nou voor mij wel een dansje waard… heb ik gelijk weer beweging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Mijn blog Hart vol ervaring
Nu meedenken
Nieuwsbrieven
Vorige blogs