… werkt uit ervaring

Beste bestuurders van ons land en iedereen die daar ook een plasje overheen moet doen,

Ik ga jullie iets vertellen, iets wat misschien niet nieuw is, maar wel actueel.

Een aantal jaar geleden heb ik besloten om als ZZPer te gaan werken, niet helemaal uit vrije wil, maar wel vanuit eigen kracht.

Vanuit mijn mogelijkheden heb ik gekeken hoe ik toch “mijn eigen brood kan verdienen”, “mee kan draaien in de maatschappij” en last but not least “weer zingeving in mijn leven kan vinden.

Nee, ik ga jullie niet lastig vallen met diagnoses, beperkingen of afvinklijstjes, maar neem van mij aan dat ik geen 40 uur per week op een kantoor kan werken, loempia’s kan vouwen of telefonisch verzekeringen kan verkopen. Wat ik wel kan, en hoe ik dat kan, op mijn eigen wijze, heb ik bij elkaar gestopt in mijn ZZPer zijn, mijn EigenWijze Saskia.

Dat houd ik nu al 3 jaar redelijk vol, kan ik met gepaste trots zeggen. Overigens, ik moet wel, want als ZZPer geldt: niet werken is geen inkomen.

Ziek worden, daar heb ik dus geen mogelijkheden voor, dus ik werk vanuit ‘zelfpreventie’ (inclusief griepprik). Een arbeidsongeschiktheidsverzekering daarvoor afsluiten is financieel niet haalbaar voor mij. Dat gaat het overigens ook nooit worden, omdat ik maar beperkt belastbaar ben, en daardoor niet meer uren kan gaan werken om het vol te houden, en dus nooit die rekening kan betalen.

Daarbij komt, zo’n arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, dat is niet zo maar een dingetje, dan ga je door de ‘mallemolen van het leven’. En die is van mij best mal, en zeker niet mals.

Geen enkele verzekeringsmaatschappij zal mij omarmen met een normale premie, immers door mijn “ziek zijn” ben ik ZZPer geworden. Meer declarabele uren draaien is dus ook geen optie; daardoor zal ik nooit en te nimmer de maandelijkse lasten van zo’n arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen betalen.

Dus, beste beslissers, weet dat ik het liefst ook zo’n arbeidsongeschiktheidsverzekering zou willen afsluiten, want de zekerheid om een inkomen te hebben als ik een terugval heb, lijkt mij heerlijk.

Geen klaagzang of protest, maar het vragen om begrip en inzicht voordat jullie iets gaan verplichten!

Saskia Schurman

EigenWijze Saskia

 

4 Responses to Beste bestuurders van ons land en iedereen die daar ook een plasje overheen moet doen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Mijn blog Hart vol ervaring