Actueel

Alle actuele informatie rondom EigenWijze Saskia!


In de praktijk: De Wachtverzachter biedt een extra helpende hand

WachtVerzachter helpt mensen die op welke manier dan ook even een extra helpende hand nodig hebben om weer structuur aan te brengen in hun leven. Kern van de aanpak is de koppeling aan een ervaringsdeskundige. “Dit concept kan ook binnen de jeugdzorg waardevol zijn, maar we gaan niet zitten op de stoel van de behandelaar.”

Saskia Schurman, zelf ervaringsdeskundige, stond een jaar lang op een wachtlijst nadat ze zich had gemeld bij huisarts en GGZ.

“Letterlijk op die bank zitten en moeten wachten totdat je geholpen wordt was voor mij de aanleiding om dit initiatief te nemen”, vertelt ze.

“Ik heb alles geprobeerd, werkgroepen, een taskforce, maar het bleef maar bij praten, praten en nog eens praten. Niemand zei tegen me: ‘goed dat je die stap hebt genomen, we gaan je helpen.’  Op die bank zitten en wachten, dat hakt er diep in. Los van de hulp die niet komt verlies je je rol als moeder, als echtgenote, als werkneemster. Dat was voor mij het zwaarst. Ik ging alleen ’s nachts naar buiten om met de hond te wandelen, overdag kwam je immers mensen tegen, dus ik durfde geen boodschappen meer te doen, geen visite te ontvangen, mijn kinderen niet meer naar een club te brengen. Daardoor gaat het alleen maar slechter met je.”

 

Lees het volledige artikel via voordejeugdenhetgezin.nl!


De gesprekstafel was een groot succes, met veel nieuwe ideeën en verbinding tussen politiek en bewoners! Bekijk via deze link de samenvatting.

EigenWijze gesprekstafel Laat je STEM horen!

 Zorgen dat iedereen zich zo thuis mogelijk voelt, dat is wat we willen in Almere. Daar horen  ook onze inwoners bij met een zorgvraag, zoals ouderen, dak- en thuisloze jongeren, psychisch kwetsbare mensen en geestelijk – en licht gehandicapten.

Door persoonlijke verhalen te delen van iedereen die te maken heeft met Wonen en Zorg, willen we zorgen voor meer onderling begrip. De komende maanden delen we deze verhalen via deze pagina, onze nieuwsbrief, krant en social media. Het zijn verhalen van woningcorporaties en zorg- & welzijnsinstellingen. Maar ook de verhalen van inwoners die een woning en zorg krijgen én van hun buurtbewoners. 

De communicatie start medio september 2021 en loopt door tot maart 2022. Aan de hand van 4 thema’s laten we de aankomende maanden zien wie alle betrokkenen zijn, wat hun rol is en wat zij vinden van de combinatie Wonen en Zorg. 

Bekijk het hele filmpje hier!


 

 
Mijn blog Hart vol ervaring
Nu meedenken
Nieuwsbrieven
Vorige blogs